18+ BeGambleAware

Joc Responsabil

Introducere în problema dependenței de jocuri de noroc

În lumea jocurilor de noroc, există multă lume care pariază o singură dată, însă mai sunt și oameni care fac din jocurile de noroc centrul universului lor. Cu alte cuvinte, sunt dependenți de jocurile de noroc. Tentațiile de a paria sunt oriunde și chiar nu este nevoie să vă aflați efectiv într-un cazinou pentru a vă încerca norocul. Accesibilitatea la jocuri de noroc doar s-a amplificat cu internetul.

În următorul articol, veți descoperi semnele unei persoane dependențe de jocuri de noroc, cum să nu ajungeți să deveniți dependent dar să vă bucurați în continuare de cazinouri și numele câtorva filiale și organizații care-i pot ajuta pe oamenii care au căzut în patima jocurilor de noroc.

01. Cum să nu cazi în dependență

Deoarece jocurile de noroc sunt în prezent mai accesibile ca oricând, un tratament cât mai eficient este din ce în ce mai necesar.

În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva sfaturi sau mici trucuri pe care ar trebui să le dețineți atunci când vă hotărâțisă începeți să pariatiîn cazinouri online.

 • Setați analize ale realității – asigurându-vă solicitări pentru a vă ajuta să vă gestionați mai bine timpul pe care îl jucați online.
 • Setați limite de depozit – Puteți seta limite financiare ce pot fi stabilite pentru perioade de timp, de la zilnic la lunar, ce pot fi reduse, crescute sau eliminate complet
 • Vedeți istoricul activității jocului de noroc – Pentru a vă permite să vă urmăriți activitatea, veți putea accesa istoricul tranzacțiilor, depozitelor și retragerilor dvs.
 • Luați o pauză/Time-out – Puteți seta o perioadă de pauză cuprinsă între 24 de ore și 6 săptămâni
 • Autoexcludere – Aveți capacitatea și posibilitatea de a vă exclude de pe toate site-urile web. Autoexcluderea poate fi aplicată pentru absolut orice, de la zile la ani
 • Comenzi de redare automată – Dacă vă place să jucați jocuri folosind funcția de redare automată, veți fi rugat să selectați limitele de miză și pierdere înainte de a începe. Vi se va oferi întotdeauna opțiunea de a opri/întrerupe jocul

Problema aceasta, dacă nu este tratată, vă poate afecta considerabil situația financiară, relațiile cu ceilalți etc. Bineînțeles, dependența de jocuri de noroc poate fi învinsă doar dacă și dvs. vă doriți cu adevărat acest lucru.

02. Semne că ați putea fi dependent de jocurile de noroc

Fie că dvs. sau o altă persoană apropiată obişnuieşte să parieze destul de des la jocuri de noroc, mai jos sunt afișate aproape toate semnele care vă vor ajuta să realizați atunci când jocurile de noroc au devenit o reală problemă. Aceste semne vă vor ajuta, de asemenea, să examinați cât mai precis această situaţie.

 • Parierea cu sume mari de bani/nevoia de a mări din ce în ce mai mult jocul pentru a simți însuflețirea pe care o căutați la jocuri.
 • Încercările de reducere sau oprire a jocului provoacă neliniște, iritabilitate, agitație deci schimbări ale dispoziției ca urmare a jocurilor de noroc; izolarea din cauza parierii și a jocurilor de noroc.
 • Eșuarea în mod repetat în eforturile de a controla sau opri jocul.
 • Preocuparea și îngrijorarea în mod constant în legătură cu jocurile de noroc.
 • Jocurile de noroc sunt folosite ca o modalitate de a face față trăirilor și sentimentelor negative; parierea pentru a scăpa de alte probleme din viață.
 • Urmărirea pierderilor, mizarea mai multă pentru a încerca recuperarea banilor ce au fost pierduți.
 • Mințirea celor dragi pentru a ascunde volumul pariurilor. Vă ascundeți de oameni pierderile la jocuri de noroc?
 • Activitățile de pariere au pus în pericol sau au cauzat deteriorarea/pierderea unei relații majore, a unui loc de muncă etc.
 • Sprijinirea pe alții pentru a vă oferi bani ca să vă acoperiți obligațiile financiare după ce ați pierdut foarte mulți bani la jocurile de noroc. Ați împrumutat bani pe care nu ați putut să-i plătiți din cauza jocurilor de noroc sau, mai degrabă, sunteți datori ca urmare a jocurilor de noroc?
 • Jucați și pariati singur pentru perioade mai îndelungate, stând în felul acesta departe de serviciu sau de alte activități pentru a face acest lucru?
 • Încercarea repetată în trecut de a reduce timpul sau banii pe care i-ați cheltuit la jocurile de noroc dar fără succes.
 • Ați fost vreodată tentat să comiteti un act nefavorabil pentru a vă finanța jocurile de noroc sau pentru a vă plăti datoriile legate de jocurile de noroc?
 • V-ați întors vreodată pe internet pentru a paria, într-o altă zi, pentru a vă recâștiga pierderile din trecut?
 • Ați vândut vreodată bunuri sau lucruri valoroase din casă pentru a obține bani pentru a paria sau a plăti datoriile legate de jocurile de noroc?

Dacă ați răspuns cu „da” chiar și câtorva din aceste întrebări, este cazul să vă controlați jocurile de noroc sau să apelați la un specialist care vă poate ajuta în această privință.

03. Cum și de unde să primiți ajutor

Poate fi destul de îngrijorător dacă ați realizat că vă confruntați cu o adicție a cazinourilor și a jocurilor de noroc, însă acest lucru poate fi cu siguranță depășit, dacă vă doriți cu adevărat asta. Luați legătura cu un profesionist care înțelege și este familiar cu problemele jocurilor de noroc dacă realizați că începeți să experimentați schimbări de dispoziție frecvente, tristețe copleșitoare, furie, anxietate etc.

Consilierea sau organizațiile precum www.clinica-aliat.ro vă pot ajuta să luați decizii importante privitoare la această problemă. Este foarte probabil să aveți într-adevăr nevoie de ajutor profesional dacă plăcerea de a juca sau paria vă deteriorează relațiile personale, profesionale etc.

Consilierea este o alternativă sigură pentru a discuta probleme și a căuta soluții dacă există o defecțiune în relațiile dvs. cu ceilalți, viața de zi cu zi etc. Ajutorul pentru utilizatori/jucători este un serviciu gratuit pentru persoanele afectate de jocurile de noroc. Există numeroase servicii de ajutor pentru jucători disponibile online. www.jocresponsabil.ro este o organizație ce are ca scopuri bine definite prevenirea și consilierea utilizatorilor/jucătorilor ce au dificultăți legate de parieri și jocuri de noroc. Programul acestei organizații are în plan să ofere ajutor celor dependenți, dar și familiilor acestora. Un telefon gratuit este pus întotdeauna la dispoziția celor care se luptă cu această problemă, aceștia primind consiliere gratuită de la un psiholog.

Dacă doriți suport, detaliii și informații legate de jocurile de noroc responsabile, inclusiv despre cum să accesați sfaturi și asistență confidențială, consiliere financiară, sfaturi privind programe de autoexcludere și alte servicii de sprijin și educație comunitară pentru a reduce efectele mai puțin pozitive ale jocurilor de noroc, vizitați site-urile web http://www.bettors-anonymous.org/ și http://www.gamblersanonymous.org/ga/content/about-us. Acestea două sunt suport la nivel internațional pentru a vă ajuta să treceți de această problemă cu care v-ați putea confrunta în acest moment. Principalul lucru care trebuie reținut este că primul pas pe care trebuie să îl faceți ca să vă vindecați este să conștientizati faptul că există o problemă. Ideea de bază este să nu vă descurajați și să aveți curaj să luptați în continuare.

04. Rezumat

Dependența de jocuri de noroc poate fi greu de tratat. Pentru că aceasta poate avea efecte extrem de nocive asupra vieții unei persoane, este de preferat să apelați la un psiholog, organizații sau la ajutor medical specializat imediat cum observați că v-ați putea confrunta cu această problemă.

Un tratament adecvat vă poate ajuta să vă feriți de consecințele negative și să vă reparați relațiile cu persoanele din jur. Consilierea și participarea la un program de recuperare sau înscrierea într-o organizație vor contribui cu siguranță la tratarea dependenței de jocuri de noroc.

#StandWithUkraine
We stand with people of Ukraine.
Russia is not “just” attacking the Ukraine people.
This is a war against democratic values, human rights and peace. We can make impact and help with our donations.
Cup
20bet
star star star star star
42 voturi
€120 + 120 FS
Bonus de Bun Venit
Bonusul Dumneavoastră De Bun Venit!
Bonus de Bun Venit
€120 + 120 FS
42 voturi
Metode de Depunere
BitcoinNetellerSkrillVisa
Oferta Fierbinte
Bonus de Bun Venit
400 € + 150 FS
20 voturi
Metode de Depunere
BitcoinNetellerSkrillVisa
Oferta Fierbinte
Bonus de Bun Venit
€300
46 voturi
Metode de Depunere
BitcoinNetellerPaysafe CardSkrillVisa
Oferta Fierbinte